Tilitin

Varmuuskopiointi ja varmuuskopion palautus Windows 7:ssa

Varmuuskopiointi

1. Käynnistä Tilitin. Valitse Muokkaa-valikosta Tietokanta-asetukset ja klikkaa Avaa hakemisto -painiketta.
    Asetuskansion avaaminen

Kuva 1. Asetuskansion avaaminen

2. Sulje taustalla oleva Tietokanta-asetukset-ikkuna ja Tilitin.
  3. Klikkaa kirjanpito.sqlite-nimisen tiedoston päällä hiiren oikeanpuoleista painiketta ja valitse Kopioi (Copy).
    Tietokantatiedoston kopiointi leikepöydälle

Kuva 2. Tietokantatiedoston kopiointi leikepöydälle

4. Siirry kansioon, johon varmuuskopio tallennetaan.
  5. Klikkaa tyhjässä kohdassa hiiren oikeanpuoleista painiketta ja valitse Liitä (Paste), jolloin tiedosto ilmestyy listaan.
    Tietokantatiedoston liittäminen leikepöydältä

Kuva 3. Tietokantatiedoston liittäminen leikepöydältä

6. Voit lopuksi sulkea kansio-ikkunan.

Varmuuskopion palautus

1. Avaa kansio, johon varmuuskopio on tallennettu.
  2. Klikkaa tietokantatiedoston päällä hiiren oikeanpuoleista painiketta ja valitse Kopioi (Copy).
    Tietokantatiedoston kopiointi leikepöydälle

Kuva 4. Tietokantatiedoston kopiointi leikepöydälle

3. Sulje kansio-ikkuna ja käynnistä Tilitin.
  4. Valitse Muokkaa-valikosta Tietokanta-asetukset ja klikkaa Avaa hakemisto -painiketta.
    Asetuskansion avaaminen

Kuva 5. Asetuskansion avaaminen

5. Sulje taustalla oleva Tietokanta-asetukset-ikkuna ja Tilitin.
  6. Jos kansiossa on jo kirjanpito.sqlite-niminen tiedosto, nimeä se uudelleen klikkaamalla sitä hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitsemalla Nimeä uudelleen (Rename). Lisää nimen perään esimerkiksi nykyinen päivämäärä.
    Vanhan tietokantatiedoston nimeäminen uudelleen

Kuva 6. Vanhan tietokantatiedoston nimeäminen uudelleen

7. Klikkaa tyhjässä kohdassa hiiren oikeanpuoleista painiketta ja valitse Liitä (Paste), jolloin tiedosto ilmestyy listaan.
    Tietokantatiedoston liittäminen leikepöydältä

Kuva 7. Tietokantatiedoston liittäminen leikepöydältä

8. Käynnistä Tilitin.